'Verschillen maken ieder kind uniek'

Welkom!

Op de Sjaloomschool dagen we uw kind uit om nieuwsgierig te zijn en zelfstandig op ontdekking te gaan. Door te leren en te doen kan uw kind zich het beste ontwikkelen. Ook leren we van en met elkaar. Door de fijne sfeer en goede begeleiding voelt uw kind zich bij ons geborgen en veilig en komen kinderen met plezier naar school. We hebben oog voor kinderen die extra zorg nodig hebben, of die juist gebaat zijn bij meer uitdaging. Verschillen maken ieder kind uniek. Wij gaan samen met uw kind op zoek naar zijn of haar talenten en betrekken u daar graag bij.


Taal en lezen

Taalonderwijs begint thuis, daarom helpen we u daar graag bij. Want de taalontwikkeling van uw kind is heel belangrijk voor nu en voor de toekomst. Samen kijken we wat u en uw kind nodig hebben om het taalonderwijs op school en het oefenen thuis goed op elkaar aan te laten sluiten. Ook leren lezen vinden wij heel belangrijk, want wie meer leest wordt ook beter in taal. Met onze eigen bibliotheek zorgen we dat kinderen graag willen lezen en er veel plezier aan beleven.

Passend onderwijs

Op onze school mogen niveauverschillen tussen kinderen er zijn. Wij doen er alles aan om uw kind het onderwijs te bieden dat het beste bij hem of haar past. We kijken naar wat uw kind kan en maken ruimte voor wat het wil. Zo helpen wij iedere leerling steeds een stap verder op zijn of haar eigen weg. De aanpak van onze leraren is positief, vriendelijk en duidelijk en sluit aan op de belevingswereld van uw kind.

Robotica

In ons splinternieuwe roboticalab werken we aan digitale vaardigheden. Met het werken met robots enthousiasmeren we kinderen voor de maakbaarheid van de technologie om ons heen. Uw kind leert programmeren en probleemoplossend denken en gaat hier zelfstandig mee aan de slag. Deze vaardigheden zijn in het echte leven erg belangrijk en komen goed van pas als voorbereiding op de toekomst.

Sjalom!

De naam van onze school komt van het woord sjalom. Sjalom verwijst naar vrede; zowel de vrede tussen God en de mens, als tussen verschillende landen. Daarnaast staat het voor innerlijke vrede, vrede in jezelf. Ook is sjalom een groet naar elkaar. Al deze betekenissen passen bij onze school. Een Amsterdamse Joodse kunstenaar heeft het kunstwerk in het hoofdgebouw van de school gemaakt. Daarin zie je het woord Sjalom.